Nyheter

GRAVIDUNIFORMER: Hærens uniformsbestemmelser inneholder en egen del om graviduniformer. Her er feltantrekket, tjenesteantrekket og kontorantrekket.

To syere ansettes etter uniform-trøbbel for gravide

– Folk blir gravide i Forsvaret, som i alle andre organisasjoner, sier Amanda Bergh, som leder Militært kvinnelig nettverk. Da de hørte at den siste personen som laget graviduniformer gikk av med pensjon, tok de tak.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har jobbet veldig mye med denne saken. Uniformer for gravide har vært en utfordring mange år. Da vi hørte at den siste personen som laget graviduniformer gikk av med pensjon, måtte vi gjøre noe, sier Amanda Bergh, leder for Militært kvinnelig nettverk (MKN), til Forsvaret forum.

Bergh opplyser at Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) tilsetter to syere midlertidig på Nordkisa. Stillingene vil lyses ut så fort som mulig.

Hun sier videre at det eksisterer en rammeavtale med Oscar Pedersen, som har avtale om levering av M17-uniformer, om sying av uniformer.

Ifølge Berg jobber FLO med å få på plass en ordning der gravide som ikke har en lettvint tilgang til depot kan sende bestilling med mål på e-post.

– Folk blir gravide i Forsvaret som alle andre steder. Jeg vet ikke hvor mange det gjelder. Men jeg vet at mange gjør karriereskift i den fasen av livet, og da er det viktig med god tilrettelegging i Forsvaret.

NETTVERKSLEDER: Amanda Bergh, Leder MKN og HR-befal i Hans Majestet Kongens Garde

– Siden det er uniformsplikt på jobb er jeg glad for at dette blir prioritert. Løsningen her er det beste alternativet. Vi er kjempefornøyde, sier Bergh til Forsvarets forum.

MKN har cirka 5000 medlemmer, herunder alle kvinner som har eller har hatt uniform, men som ikke er i førstegangstjenesten.

Forsvarets logistikkorgianisasjon bekrefter informasjonen fra Militært kvinnelig nettverk.

Forsvarets forum har tidligere omtalt Forsvarets uniformsbestemmelser som sier at gravide kan bruke egne uniformer under graviditeten. Man skal også kunne nytte sivile klær i stedet for uniform når forholdene tilsier det. Tillatelse gis av nærmeste foresatte.

Powered by Labrador CMS