Nyheter:

Det var en feltvogn av typen MB280 som var involvert i ulykken. Bildet er tatt fra en tidligere vinterøvelse og viser en MB240.

Soldater involvert i ulykke er tilbake i tjeneste

En feltvogn med fem soldater gikk rundt tirsdag etter kjøring på glatt vei. Fem soldater ble undersøkt på sykehus, men er nå tilbake på grensestasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en av Forsvarets feltvogner av typen MB 280 som var involvert i ulykken på tirsdag. Feltvognen kjørte av veien ved Holmfosskrysset i Pasvikdalen i Finnmark.

– Bilen har kjørt ut på en forholdsvis rett strekning og gått rundt i alle fall én gang, sier operasjonsleder Ann Rigmor Søderholm i politiet i Finnmark til NTB.

Hun sier at de ikke vet årsaken til ulykken, men at en patrulje har dratt på sykehuset for å snakke med de involverte. Alle soldatene var oppegående etter utforkjøringen, men de involverte ble undersøkt på traumemottaket. En av soldatene klaget på smerter i hodet.

Torsdag melder Forsvaret at alle soldatene er tilbake i tjeneste ved Garnisonen i Sør-Varanger (GSV) .

– Det går bra med alle soldatene som var involvert i ulykken, og alle er ute og har det bra, sier sjef GSV Jan Marius Nilsen til avisa Kirkenes By.

– De er tilbake på grensestasjonen der det er debrif etter det som har skjedd. Vi skal ikke spekulere i årsaken, men det er slått fast at det var svært glatt veibane der utforkjøringen skjedde. Det skal ikke ha vært spesiell høy fart da ulykken skjedde, sier Nilsen.

Powered by Labrador CMS