Nyheter

GRENSELAND: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) forteller om sin tid på Korpfjell grensestasjon.

Gram på grensen: Besøkte stasjonen der han selv tjenestegjorde

KORPFJELL (Forsvarets forum): Det ble et nostalgisk gjensyn med gamle Korpfjell grensestasjon for forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), der han selv tjenestegjorde tilbake på 90-tallet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var et forblåst og regntungt Kirkenes som møtte forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) da han torsdag besøkte Garnisonen i Sør-Varanger (GSV).

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I en fullsatt kinosalen på Høybuktmoen leir la Gram frem forsvarsbudsjettet for 2023, der han ga tydelig uttrykk for en fremtidig styrking av Finnmark landforsvar, men det var ikke det eneste statsråden var kommet for å gjøre.

I tillegg til en tur innom Jarfjord grensestasjon hadde forsvarsministeren satt av tid til et spesielt besøk, nemlig Korpfjell grensestasjon.

Gram på korpfjell
Gram på korpfjell
Gram på korpfjell
Gram på korpfjell
Gram på korpfjell

Les også: Regjeringen foreslår 76 milliarder til forsvar

Det var sterke vindkast, regn og tåke da forsvarsministeren for første gang siden 1994 var tilbake på grensestasjonen der han avtjente sin verneplikt som OP-lagfører.

– Nå er det en stund siden jeg var her, men jeg kjenner meg jo igjen i teigen, sa Gram og la ikke skjul på at det var et nostalgisk møte med Korpfjell.

Forsvarsministeren fikk både vafler og omvisning på stasjonen som til vanlig kun blir bemannet av én patrulje bestående av fire grensejegere. Tilbake i Grams tid og før sammenslåingen av grensestasjonene var dette tilholdsstedet til langt flere grensejegere og befal.

Les også: Disse avdelingene får flere stillinger

Underveis i omvisningen var det en interessert Gram som ga uttrykk for at han kjente seg godt igjen på stasjonen. Alt i alt er det lite som er forandret, også fra hans tid som grensejeger.

– Man husker jo best de tingene som var bra, selv om det også kunne være svært tøffe forhold, mimret forsvarsministeren mens han skuet ut mot den norsk-russiske grensen.

KORPFJELL: Fra grensestasjonen er det kun en kilometer til den russiske grensen.
NOSTALGISK: Forsvarsministeren var utplassert på grensestasjonen i 1994.
Powered by Labrador CMS