Nyheter:

FERIEPENGER: Tidligere i år fikk heimevernssoldater utbetalt feriepenger, men Forsvarsdepartementet vil ikke dekke saksomkostningene til soldatene som tok staten for retten. Her ser vi soldater fra HV-08.

Regjeringen nekter å dekke sakskostnaden til HV-soldatene som vant feriepengestriden

Heimevernssoldater sitter igjen med millionregning etter feriepengestriden. Den vil ikke staten dekke selv om soldatene vant i Høyesterett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lars Bugge Aarset varslet om manglende utbetaling av feriepenger i 2005, og vant i fjor fram i Høyesterett etter en langvarig rettsstrid.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han har fått avslag på sitt krav om at Forsvarsdepartementet skulle dekke sakskostnadene, som for hans del er på 870.000 kroner pluss moms, skriver Nationen.

En annen soldat sitter igjen med en regning i samme størrelse. Han har ennå ikke fått svar på sitt krav om å få kostnadene dekket.

Les også: Frykter feil ved utbetaling av feriepenger

– Dette er veldig spesielt. Det er staten som har brutt loven og trenert saken med alle midler siden 2005. Det er staten som har saksøkt og anket, sier Aarset til Nationen.

Rødt reagerer på at regjeringen ikke har ryddet opp. Partileder Bjørnar Moxnes ber regjeringen finne en løsning som gjør at varslerne ikke blir sittende igjen med en ruinert økonomi.

I avslaget til Aarset skriver Forsvarsdepartementet at det ikke vil overprøve rettens avgjørelse om hvilke utgifter som skal dekkes.

– Vi har tidligere uttalt at vi vil dekke saksomkostninger i forbindelse med gruppesøksmålet, og ba om at retten fastsatte kostnadene. Frostating lagmannsrett har i kjennelse av 2. februar 2021 tilkjent motparten det de anser som rimelige og nødvendige saksomkostninger, gitt sakens omfang og kompleksitet, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Powered by Labrador CMS