Nyheter:

Lars Bugge Aarset sitter igjen med en stor udekt advokatregning etter å ha vunnet fram med sitt krav om feriepenger.

Vil at staten skal dekke advokatutgifter

HV-soldater sitter igjen med millionregning etter feriepengeseier.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det kjent at regjeringen ved forsvarsminister Frank Bakke-Jensen varslet at de vil betale feriepenger til HV-soldater i innsatsstyrkene og områdesjefer for alle år i tjeneste.

– Jeg er glad for at vi nå har ryddet opp. Dette her skulle selvfølgelig ha skjedd for flere år siden, men det viktigste er likevel at nå skjer det, sa forsvarsminister Frank Bakke-Jensen, til Forsvarets forum.

På tross av flere hundre soldater i Heimevernet kan vente seg en solid utbetaling av feriepenger, særlig de med lang fartstid fra innsatsstyrkene, sitter HV-soldatene Lars Bugge Aarset og Aleksander Gudmundseth igjen med udekte advokatutgifter. Ifølge Aarset beløper det seg til rundt 1,7 millioner kroner. Det er en sum Aarset håper at staten vil dekke.

– Aleksander og jeg har på vår side brukt store deler av vår fritid på denne saken. Vi har ikke fått dekning for noe av denne tiden. En HV-soldat kan ikke møte alene eller uforberedt i retten når han blir saksøkt og anket gjennom alle rettsinstanser av staten ved Forsvarsdepartementet og Regjeringsadvokaten, skriver Aarset til Forsvarets forum .

Har stilt spørsmål

Nå har også Arbeiderpartiet ved Anniken Huitfeldt etterlyst om forsvarsministeren vil betale advokatutgiftene. I et skriftlig spørsmål fra lederen i Utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget heter det at:

«Etter å ha forfulgt saken om feriepenger til Heimevernets innsatsstyrker i alle rettsinstanser, sier forsvarsministeren nå at han skal rydde opp. Vil oppryddingen inkludere å dekke saksomkostningene til heimevernssoldatene som har frontet denne saken på vegne av sine medsoldater?».

Forsvarets forum har etterlyst svar fra Forsvarsdepartementet (FD) om det er aktuelt å dekke saksomkostningene til HV-soldatene. Ifølge FD vil de først svare på det skriftlige spørsmålet til Huitfeldt .

Svaret er da ventet å foreligge tidlig neste uke.

Powered by Labrador CMS