Nyheter

UTAH: En F-35 avbildet på Hill Air Force Base i Utah, der de fant utskytningssetefeilen som satt alle landets fly av typen på bakken. Nå er de tilbake i normal drift. Dette bildet er tatt i 2015.
UTAH: En F-35 avbildet på Hill Air Force Base i Utah, der de fant utskytningssetefeilen som satt alle landets fly av typen på bakken. Nå er de tilbake i normal drift. Dette bildet er tatt i 2015.

Amerikanske F-35 tilbake på vingene etter setesjekk

I midten av juli ble alle de amerikanske F-35-flyene satt på bakken etter at det ble oppdaget problemer med patroner i utskytningssetene.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under en inspeksjon i april ved Hill Air Force Base i Utah at det ble avdekket at en patron (ejection seat initiator cartridge) i en av utskytningssetene var løs og manglet en eksplosiv ladning. Patronen og ladningen med magnesium-pulver i utskytningssetet skal sørge for at piloten skytes ut av cockpit og bort fra flyet i et nødstilfelle. Siden meldte seteprodusenten Martin Baker at de fant ytterligere to defekte patroner i sine lagre, og avdekket at det var en feil i deres produksjonslinjer som skapte defekte patroner, skriver Defence News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I juli ble det besluttet å undersøke alle de amerikanske F-35-flyenes utskytningsseter.

Nå er hundrevis av utskytningsseter kontrollert, og den amerikanske F-35-flåten er tilbake på vingene og i normal drift, skriver Defense News.

Det amerikanske luftforsvaret har omtrent 376 fly av typen i sitt arsenal. 349 av disse er kontrollert, skriver talsperson for luftkrigskommandoen (Air Combat Command), Alexi Worley, i en e-post til nettstedet. Flyene som ikke ennå er sjekket, er inne til planlagt vedlikehold.

Av de rundt 700 kontrollerte patronene i utskytningssetene, ble det funnet fire der inspektørene mente at det kunne være problemer. Disse ble byttet ut, og ved nærmere undersøkelser mente inspektørene at de ikke var defekte.

Dermed ser det ut til at den eneste defekte patronen funnet i et amerikansk F-35, er den som ble avdekket i Utah i april.

Powered by Labrador CMS