Nyheter

AVTALE: Israel skal ut med cirka 30 milliarder kroner for de nye F-35-jagerflyene

Israel inngår milliardavtale for å kjøpe F-35-jagerfly fra USA

En ny avtale mellom Israel og jagerflyprodusenten Lockheed Martin sørger for 25 nye jagerfly til det israelske forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Israel punger ut tre milliarder dollar, tilsvarende drøyt 30 milliarder kroner. Leveransen av flyene er ventet å starte i 2028. Israel kommer til å motta mellom tre og fem nye fly per år.

– På et tidspunkt hvor noen av våre motstandere har som mål å undergrave våre bånd med vår største allierte, styrker vi bare vår allianse ytterligere, sier Israels forsvarsminister Yoav Gallant.

Han mener dette sender et kraftig signal til Israels fiender i regionen. Det israelske forsvarsdepartementet sier avtalen vil bringe Israels flåte med F-35-fly opp til 75.

Israel er det eneste landet i Midtøsten med F-35. Flyet omtales som det mest avanserte kampflyet som også kan operere skjult for fienden, og med det angripe dypt i fiendtlig territorium.

Powered by Labrador CMS