Nyheter

HJELP: Nato og mange andre land vil sende nye hjelpepakker til Ukraina for å styrke deres forsvarsevne.

Strekker en hånd til Ukraina: – En bro til medlemskap

Nato ferdigstiller nå en hjelpepakke til Ukraina som etter planen skal legges frem under toppmøtet i Washington D.C senere i sommer.

Publisert Sist oppdatert

Pakken fra Nato til Ukraina, i tillegg til støtte og donasjoner fra 32 andre land som nå ferdigstiller avtalene, skal ifølge Julianne Smith, USAs Nato-ambassadør, fungere som en bro til deres medlemskap i alliansen, melder avisen Defense News.

– En del av pakken vil være formuleringen vi bruker for å beskrive Ukrainas medlemskapsambisjoner, sier hun.

Særlig etter invasjonen av Ukraina har landet hatt et høynet ønske om medlemskap i forsvarsalliansen. Ifølge nettstedet er det imidlertid ikke forventet av sommerens støttepakker vil være nok for Ukrainas ønske om medlemskap.

Under et besøk i Kyiv tilbake i april sa generalsekretær i Nato Jens Stoltenberg at Ukraina vil bli medlem av Nato på et tidspunkt. 

– Arbeidet vi utfører nå setter dere på en irreversibel vei mot Nato-medlemskap, slik at når tiden er inne, kan Ukraina bli medlem av Nato umiddelbart, sa Stoltenberg.

USAs president Joe Biden er kritisk til disse uttalelsene og har ved tidligere anledninger uttalt at Ukraina kan bli medlem først når krigen med Russland avsluttes.

Powered by Labrador CMS