Nyheter

SKAL FÅ LANGTREKKENDE MISSILER: Et rumensk F-16 flyr utenfor flybasen Baza 86 utenfor Fetesti i Romania i november, hvor ukrainske F-16-piloter får opplæring.
SKAL FÅ LANGTREKKENDE MISSILER: Et rumensk F-16 flyr utenfor flybasen Baza 86 utenfor Fetesti i Romania i november, hvor ukrainske F-16-piloter får opplæring.

Ukraina sier de vil få langtrekkende missiler til sine F-16

Missilene vil ha en rekkevidde på 300 til 500 kilometer, ifølge en ukrainsk offiser.

Publisert Sist oppdatert

Et kryssermissil med en rekkevidde på opp mot 500 kilometer vil være blant leveransene Ukraina får sammen med F-16-jagerflyene, ifølge generalløytnant og sjef for de felles styrkene til det ukrainske forsvaret, Serhii Naiev.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver The War Zone.

I en uttalelse sier Naiev at han forventer å få missilene i fremtidige militære støttepakker, uten å gi flere detaljer, ifølge det ukrainske nyhetsstedet RBC.

Nøyaktig hvilken missiltype Naiev snakker om er ikke offentlig, men nettstedet The War Zone spekulerer i at det handler om AGM-158 Joint Air-to-surface Standoff Missile, eller JASSM.

I sin opprinnelige form har JASSM en rekkevidde på rundt 500 kilometer og veier rundt ett tonn. Varianten AGM-158B, også kalt JASSM-ER, skal ha en rekkevidde på litt over 900 kilometer.

En versjon med enda lengre rekkevidde av JASSM er under arbeid, men denne har ikke blitt offentliggjort av det amerikanske militæret enda.

Et annet langtrekkende våpen som har blitt integrert med F-16 er AGM-84H Standoff Land Attack Missile-Expanded Response, også kjent som SLAM-ER. Denne har blitt brukt på de tyrkiske F-16-flyene.

SLAM-ER har en rekkevidde på rundt 270 kilometer.

Powered by Labrador CMS