Nyheter

Nye P-8 maritime patruljefly kommer etter planen til Norge og Evenes i 2022 og 2023.

980 millioner kroner til Evenes

Regjeringen legger flere hundre millioner kroner på bordet for å forberede Evenes flystasjon for de maritime patruljeflyene P-8.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det framkommer av Statsbudsjettet som ble presentert tirsdag 12. oktober 2021. Der foreslår regjeringen en investering på 766 millioner kroner i 2022 for «fasiliteter for maritime patruljefly». Byggeprosjektet som ikke vil komme helt i mål i løpet av neste år innebærer blant annet:

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

  • Etablering av hangar for tre P-8
  • Bygging av verkstedfasiliteter
  • Oppstillingsplasser for nevnte maritime patruljefly for lasting av ammunisjon

Videre viser budsjettet at prosjektet er tenkt ferdigstilt i 2023/24. De første av de totalt fem flyene skal komme til Norge i løpet av neste år, og samtlige er forventet levert i løpet av 2023, ifølge regjeringen.

I tillegg til å foreslå store investeringer i tilknytning til P-8, er det satt av 115 millioner kroner i 2022 for etablering av et bygg på Evenes for velferdstjeneste, undervisning, prestetjeneste, idrett, kantine og tillitsvalgtordning, viser statsbudsjettet.

Powered by Labrador CMS