Nyheter

MØTE: Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba holder en felles nyhetsbriefing med OSSEs formann og Polens utenriksminister Zbigniew Rau etter samtaler i Kiev, Ukraina, torsdag 10. februar 2022.

Ukraina ber om møte med Russland

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba ber om et møte med Russland og flere OSSE-land om situasjonen ved grensa mellom de to landene, skriver BBC.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kuleba sier at Russland har ignorert flere forespørsler om å forklare styrkeoppbyggingen. Neste steg er å be om et møte i løpet av de neste 48 timene for å få klarhet i situasjonen, sier han ifølge BBC videre.

Russland bestrider at de ønsker å invadere Ukraina, trass i at det er rustet opp med flere enn hundretusen soldater langs grensa.

Kuleba sier at Ukraina på fredag krevde svar fra Russland med henvisning til Wien-dokumentet, en avtale om sikkerhetssaker inngått av medlemslandene i Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), blant dem Russland.

Les også: Bro mellom USA og Canada er åpnet igjen

Han sier videre at Russland må følge opp sine forpliktelser om militær transparens for å trappe ned spenningen og bedre alles sikkerhet.

Flere vestlige land mener Russland forbereder seg på en invasjon, og USA sier at de kan begynne luftangrep «når som helst».

En rekke land, blant dem Norge, har bedt statsborgere om å forlate Ukraina, og flere har trukket ambassadeansatte ut av hovedstaden Kiev.

Powered by Labrador CMS