Nyheter

BEVÆPNING: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) nedsetter et utvalg for å diskutere politiets maktmidler.
BEVÆPNING: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) nedsetter et utvalg for å diskutere politiets maktmidler.

Regjeringen nedsetter utvalg om politiets bevæpning

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) skal sette ned et maktmiddelutvalg som skal se på politiets tilgang på skytevåpen og andre våpen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det nye Maktmiddelutvalget skal blant annet se på om «endringer i politiets tilgang til maktmidler påvirker behovet for bevæpning», skriver Aftenposten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er en tilbakevendende debatt i samfunnet om hvilke maktmidler politiet har tilgang på og hvordan det brukes. Jeg ser behovet for å oppdatere kunnskapsgrunnlaget på det området, sier Mehl.

Utvalget skal se på alt fra nye elektrosjokkvåpen og skytevåpen til måten politiets maktpyramide fungerer. Mehl bekrefter at også generell bevæpning av politiet vil være med i diskusjonen. I 2017 konkluderte et annet utvalg, Bevæpningsutvalget, med at politiet ikke bør bære våpen på fast basis, men heller ha dem låst ned i bilen, såkalt fremskutt lagring.

Utvalget skal ledes av professor Pål Arild Lagestad fra Nord universitet. Med seg får han fire polititjenestepersoner, advokat Marius Dietrichson og klinikkdirektør Brede Aasen. Dietrichson er også leder for forsvarergruppa i Advokatforeningen.

– Det er viktig at dette ikke bare handler om hva som er best for politiet, men også om hva som er best for samfunnet som helhet, sier justisministeren.

Powered by Labrador CMS