Nyheter:

Tysklands forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer taler under et ukentlig møte med regjeringen i Berlin 8.juli.

Tyskland vil ha tettere samarbeid mellom EU og Nato

Det sa forsvarsminister Annegret Kramp-Karrenbauer i Europaparlamentet forrige uke.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

For at Europa skal være i stand til å agere i nødvendig grad, må truslene mot Europa være klart definert, sa Kramp-Karrenbauer i Europaparlamentet tirsdag 14. juli, ifølge en pressemelding fra den tyske regjeringen.

Kramp-Karrenbauer omtales ofte bare med initialene sine, AKK.

Hun forklarte at statene i Europa har veldig forskjellige oppfatninger av hva trusselen er fra eksempelvis Russland. For å etablere en felles forståelse mener AKK derfor at den europeiske etteretningstjenesten og nasjonale etterretningsorganer bør utarbeide en felles europeisk trusselanalyse innen utgangen av 2020.

På spørsmål fra en av EU-parlamentarikerne pekte AKK på Russlands og Kinas geopolitikk, de motstridene partene i Syria og Libya, og den ustabile situasjonen i Sahel-regionen som de viktigste sikkerhetsutfordringene til EU.

Etter en felles enighet om utfordringene Europa står overfor, bør det bli enighet om felles konkrete mål innen sikkerhets- og forsvarspolitikk, mener den tyske forsvarsministeren. I kjernen av dette samarbeidet ligger Nato, som fortsatt er hjørnesteinen for europeisk sikkerhet, understreket AKK.

Hun mener at det fremover vil være sikkerhetsutfordringer som vil ramme Europa i større grad enn de Nato-allierte på andre siden av Atlanteren.

– Farene som følger med en mer ustabil Sahel-region påvirker Europa først. Og det er derfor Europa også må bli mer kapabel der, sa ministeren.

AKK var også opptatt av at de nasjonale forsvarsbudsjettene og budsjettene for felles forsvarsinitiativer i Europa ikke kuttes.

Powered by Labrador CMS