Nyheter

HJELPEPAKKE: Ammunisjon til rakettsystemet Himars, som her blir avfyrt under en fransk-amerikansk Nato-øvelse i Romania tidligere i måneden, er en del av den nyeste militære hjelpepakken fra USA.

USA: Ny militær hjelpepakke til Ukraina verdt to milliarder dollar

Hjelpepakken inkluderer blant annet droner og Himars-raketter.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I tillegg til ammunisjon til Himars-systemet og Switchblade-droner, er mineryddingsutstyr også en del av pakken, opplyser Pentagon. Den inneholder derimot ikke F-16-fly, som er det nyeste ønsket fra Ukraina. Spørsmålet om å gi kampfly diskuteres i flere land etter at stridsvogner nå er på vei til Ukraina fra flere giverland. Også det skjedde etter en lengre debatt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Under president Joe Biden har USA forpliktet seg til å gi 32 milliarder dollar i avgjørende sikkerhetsstøtte til Ukraina det siste året, sier forsvarsminister Lloyd Austin.

På ettårsdagen for Russlands invasjon av Ukraina fordømmer USA det de beskriver som «den mest akutte sikkerhetstrusselen i Europa siden andre verdenskrig».

– Putins uforsvarlige, ulovlige krig er ikke bare et åpenbart angrep på Ukrainas suverenitet og en historisk trussel mot europeisk sikkerhet, sier Austin. Han legger til at det er vanskelige tider i vente.

– Men la oss ha klart for oss hva som står på spill i Ukraina.


Powered by Labrador CMS