Nyheter

OMFATTENDE: Skadene på et bolighus etter et droneangrep på Kyiv natt til fredag.

Omfattende droneangrep mot Kyiv i natt

Et område sør for sentrum av Kyiv ble natt til fredag rammet av et droneangrep. Flere bygninger skal være truffet, deriblant en boligblokk i Solomjanskyj-distriktet. 

Publisert

Kyiv ble rammet av et omfattende droneangrep natt til fredag. Bygninger i flere deler av byen er meldt truffet, og to minst to personer er skadd.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ordfører Vitalij Klitsjko skriver på Telegram at en boligblokk i Solomjanskyj-distriktet ble truffet av en drone, og at dette utløste brann i de øverste etasjene av blokka. Området er sør for sentrum av Kyiv. Nødetatene er på stedet, heter det videre.

En mann ble innlagt på sykehus, mens en annen fikk behandling på stedet, ifølge Klitsjko. På en video i sosiale medier kan man se en gigantisk, oransje flamme mot nattehimmelen.

Klitsjko melder også om et droneangrep mot en privat bolig i Darnytskyj-distriktet på østbredden av Dnipro, som renner gjennom byen.

Serhij Popko, leder for Kyiv militæradministrasjon, melder at deler av en nedskutt drone har rammet en boligblokk i Holosiivskij-distriktet, som i likhet med Solomjanskyj ligger sør for Kyiv sentrum.

Popko har publisert bilder som viser knuste vinduer og store skader på leiligheter der.

Russland forsøker stadig vekk å angripe Kyiv med droner og raketter, men disse blir vanligvis skutt ned. Det er første gang på månedsvis at droner gjør så store skader i hovedstaden.

Ukraina har skutt ned 24 av 28 droner som ble brukt i angrep over natten, melder landets luftforsvar.

De iranskproduserte dronene ble skutt ned over sentrale, sørlige og vestlige leder av landet, opplyser luftforsvaret.

Det er meldt om minst to sårede i hovedstaden Kyiv.

Powered by Labrador CMS