Nyheter

NY DRONE?: En illustrasjon av hvordan Kratos' nye Thanatos-drone muligens vil se ut kom sammen med selskapets kvartalsresultat.

Dette kan bli USAs nye drone

Dronen Thanatos har en U.S. Air Force-logo på illustrasjonen, selv om det ikke er inngått noen avtale mellom partene – enda.

Publisert

At det amerikanske teknologiselskapet Kratos Defence & Security utvikler en ny drone, Thanatos, har vært kjent siden 2019. Nå har de første illustrasjonene av dronen blitt offentliggjort, melder The War Zone.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Thanatos skal være en av de mest avanserte dronene Kratos noen sinne har vist offentlig, skriver nettstedet.

I illustrasjonen kan man se at dronen har både en Kratos og en U.S. Air Force-logo. Dette gjør det svært sannsynlig at Kratos håper å få en kontrakt med U.S. Air Force, skriver The War Zone.

Bildet ble offentligjort samtidig som selskapet la frem resultatet sitt for tredje kvartal i 2023. Thanatos ble nevnt som en av flere muligheter som ville kreve ytterligere investeringer fra selskapet i 2024, men som kunne lede til stor vekst i 2025.

– Vi er i forhandlinger med en kunde og håper å ha skrevet kontrakt neste år med tanke på flere Kratos dronesystemer, inkludert Thanatos, skriver administrerende direktør i Kratos, Eric DeMarco i en pressemelding.

Figuren Thanatos er i gresk mytologi selve personifikasjonen av døden.

Powered by Labrador CMS