Nyheter:

RUSSISK SIKKERHETSSELSKAP: En rwandisk FN-soldat tilhørende MINUSCA, et medlem av den sentralafrikanske presidentgarden og en russisk soldat fra et privat sikkerhetsselskap står vakt utenfor et valglokale i Bangui 27. desember 2020, mens president Faustin Archange Touadera avlegger sin stemme.

FN: Russiske leiesoldater begår overgrep i Den sentralafrikanske republikk

FN er bekymret for meldinger om grove menneskerettighetsbrudd begått av russiske leiesoldater i Den sentralafrikanske republikk.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Ekspertene har mottatt, og fortsetter å motta, meldinger om grove menneskerettighetsbrudd og brudd på humanitær folkerett, noe som kan tilskrives det private militærpersonellet som opererer sammen med Den sentralafrikanske republikks væpnede styrker og i noen tilfeller FNs fredsbevarende styrker, slår en gruppe FN-eksperter fast.

I uttalelsen der de russiske selskapene blir navngitt, blir det blant annet fremmet anklager om massehenrettelser, vilkårlige pågripelser, tortur, tvungne forsvinninger og angrep mot hjelpearbeidere.

Myndighetene kjemper mot opprørere i landet og har en fredsbevarende FN-styrke på 12.000 personer i ryggen, men får også støtte fra leiesoldater fra Russland og Uganda.

Powered by Labrador CMS