Nyheter:

FN-SOLDATER: FN-soldater fra Rwanda patruljerte 23. januar utenfor hovedstaden Bangui i Den sentralafrikanske republikk. FNs generalsekretær António Guterres ønsker å styrke operasjonen med flere tusen soldater.

FNs generalsekretær vil sende flere soldater til Den sentralafrikanske republikk

– Jeg anbefaler en økning på 2.750 soldater og 940 politifolk, skriver Guterres.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

FNs generalsekretær António Guterres vil styrke den fredsbevarende styrken i Den sentralafrikanske republikk med flere tusen soldater.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Den sentralafrikanske republikk står ved et kritisk veiskille som vil avgjøre hvorvidt fred og stabilitet kan gjenopprettes, skriver Guterres i en rapport til FNs sikkerhetsråd som nyhetsbyrået AFP har fått innblikk i.

– Jeg anbefaler en økning på 2.750 soldater og 940 politifolk, skriver Guterres.

Med rundt 12.000 soldater er FNs fredsbevarende styrke (Minusca) i Den sentralafrikanske republikk allerede blant de største fredsbevarende operasjonene i verden.

Den sentralafrikanske republikk har siden presidentvalget i desember vært preget av økende urolighet. Opprørere styrer rundt to tredeler av landet og 200.000 mennesker er drevet på flukt den siste tiden.

Powered by Labrador CMS