Nyheter

NY JOBB: Troels Lund Poulsen var fungerende forsvarsminister fra februar til juli. Nå blir han forsvarsminister på lang sikt.

Danmark får ny forsvarsminister

Troels Lund Poulsen (V) blir ny forsvarsminister i Danmark, mens Venstre-leder Jakob Ellemann Jensen blir ny økonomiminister.

Publisert

Troels Lund Paulsen og Jakob Ellemann-Jensen bytter roller i regjeringen, opplyser Statsministeriet tirsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Lund Poulsen var fungerende forsvarsminister mens Ellemann-Jensen var sykmeldt fra februar til juli. Nå er det klart at han blir værende i jobben, mens Jakob Ellemann-Jensen tar over som økonomiminister.

Ellemann-Jensen beklaget tidligere i august at han feilinformerte Folketinget om et omstridt våpenkjøp fra israelske Elbit.

Saken gikk ut på at Folketingets finanskomité fikk i januar fikk svært liten tid på seg til å stilling til hvorvidt de skulle kjøpe 19 artillerikanoner fra den israelske våpenprodusenten. Det var imidlertid ingen grunn til å hastebehandle kjøpet, da svarfrister var satt til 30. juni.

Det danske forsvaret hadde heller ikke kontaktet andre potensielle leverandører før de inngikk avtalen med Elbir systems. Avtalen hadde en verdi på rundt 2,6 milliarder kroner.

Ellemann-Jensen har vært leder av Venstre siden 2019 og ble forsvarsminister i sosialdemokraten Mette Frederiksens koalisjonsregjering i desember.

Powered by Labrador CMS