Nyheter

DANMARK: Det russiske havforskningsfartøyet «Jevgenij Gorigledzja» er på innseiling inn i Kattegat. Den turkise prikken med ring rundt viser fartøyets plassering i sanntid, mandag 16. oktober kl. 14:38

Russisk skip i dansk farvann

Ifølge nettstedet Marine Traffic er det russiske skipet «Jevgenij Gorigledzja» registrert i dansk farvann, og sist observert i Kattegat på vei nordover. 

Publisert Sist oppdatert

Mandag skal det russiske havforskningsfartøyet, «Jevgenij Gorigledzja», som angivelig er designet for å utføre undervannsteknisk arbeid, være synlig under innseiling i Kattegat. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fartøyet er registrert på nettstedet Marine Traffic, som leverer maritim data, blant annet sanntidsinformasjon om posisjoner og kjøreruter til skip. 

Skipet skal ha blitt produsert for det russiske forsvarsdepartementets hoveddirektorat for dypvannsforskning (GUGI) og ble bygget av Yantar-verftet som er en del av United Shipbuilding Corporation, i Kaliningrad i vestre Russland, skriver Naval News

Skipet hadde sin jomfrutur mars 2022, for å gjennomgå verftsprøver før det ble levert til forsvarsdepartementet. 

Havforskningsskipet har en krysningsevne på 30 dager og kan ha en besetning på 32 personer og 25 ekspedisjonsdeltakere. 

Powered by Labrador CMS