Nyheter

JAGERFLY: To danske F-16-fly skal plasseres på bornholm. Her tar et av de danske jagerflyene av fra Bodø flystasjon.

Danmarks forsvar skjerper beredskapen

Den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa gjør at Danmark skjerper beredskapen. Nå skal Den danske kampbataljon kunne rykke ut på mellom en til fem dager.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det danske forsvaret skjerper beredskapen, som følge av den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa. Det skriver Forsvarsministeriet, det danske forsvarsdepartementet, i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Den sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa er skjerpet, som følge av det uakseptable russiske militære presset mot Ukraina, står det i pressemeldingen.

– Den danske regjeringen har derfor besluttet å gjennomføre en rekke nødvendige skritt, etter anbefaling fra Forsvarskommandoen, for å skjerpe Forsvarets beredskap, slik at Danmark styrker sin evne til å støtte Natos avskrekking.

Soldater skal samles i Slagelse i Sydvest-Sjælland, for å bli en del av Den danske kampbataljon, som fremover skal ha en beredskap på mellom en og fem dager.

To danske F-16-fly skal også utstasjoneres på Bornholm.

Det foreligger ingen planer om en lignende beredskapsheving for det norske forsvaret, ifølge talsperson for Forsvarets operative hovedkvarter, Elisabeth Eikeland.

– Det er ikke aktuelt på dette tidspunktet, opplyser hun.

Les også: 300 soldater fjernes fra Cold Response 2022.

Powered by Labrador CMS