Nyheter

AVLYSER: Sjef for HV-16, kommandør Jon Ivar Kjellin under en tale for den norske NOREX-kontingenten. Kjellin har måttet kansellere øvelsesinnkallingen for 300 HV-soldater.
AVLYSER: Sjef for HV-16, kommandør Jon Ivar Kjellin under en tale for den norske NOREX-kontingenten. Kjellin har måttet kansellere øvelsesinnkallingen for 300 HV-soldater.

300 soldater fjernes fra Cold Response

Nær halvparten av Heimevernssoldatene fra Troms har fått kansellert sine innkallinger til storøvelsen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Omtrent 300 soldater fra Nord-Hålogaland heimevernsdistrikt (HV-16) får i disse dager kansellert sine innkallinger til storøvelsen Cold Response 2022. Det skriver Avisa Nordlys.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Årsaken til kanselleringene er mindre penger enn forventet for 2022.

HV-16 skulle opprinnelig delta med 800 soldater i vinterøvelsen, hvor rundt 35.000 soldater fra 28 nasjoner skal øve og trene sammen.

– Det er viktig for oss at alle får trent så mye som mulig. Men ressursene er ikke utømmelige. Jeg skulle gjerne hatt mer penger, soldater og utstyr, men jeg må forholde meg til den rammene som vi har, sier distriktssjef Jon Ivar Kjellin.

Ifølge Kjellin er det endringer i budsjettet som har ført til endring i planlagt aktivitet.

– Det foregår en modernisering og effektivisering i Forsvaret. Det treffer også HV-16. Budsjettene så lyse ut i fjor høst. Vi prioriterer nå kompetanseheving av vårt befal. Det skaper kvalitet i våre øvelser og gjør at HV-områdene blir mest mulig selvstendig. For å få det til, måtte jeg ta ned deltakelsen i Cold Response.

HV-sjefen håper å kalle soldatene tilbake til en ny øvelse senere i år, men det avhenger av at «budsjettsituasjonen bedres gjennom året».

Les også: Forsvarssjefen er ikke fornøyd med tilstanden og tilgjengeligheten på uniformer.

Powered by Labrador CMS