Nyheter

TO PILOTER: Et Hercules C-130J transportfly ved basen Little Rock i Arkansas.

USA ser på konsept med én pilot i Hercules

Ved hjelp av en lastemester skal piloten kunne fly flyet alene fra A til B dersom det oppstår en krisesituasjon, ifølge et nytt konsept som det amerikanske luftforsvaret utforsker i disse dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Denne treningen kan potensielt brukes i et verst tenkelig scenario for å redde livene til besetningsmedlemmene og flyet deres, står det i en pressemelding fra det amerikanske luftforsvaret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De utforsker muligheter for å fly flere flytyper med redusert bemanning, skriver The Drive. Konseptet på C-130J Super Hercules, et transportfly som også Norge har, innebærer én pilot og en lastemester i besetningen. Konseptet innebærer at lastemesteren skal bistå piloten i å fly flyet.

– Vi ser på det som en løsning dersom besetningsmedlemmer står i en risikofylt situasjon med begrensede ressurser og er nødt til å få flyet ut av fare, sier sjefen for trening ved 19th Operations Support Squadron, Abigail Plunkett.

Hun forklarer at det normalt er to piloter og to lastemestere om bord. Lastemesterens oppgaver innebærer til vanlig ansvar for å beregne vekt og last i flyet, ansvar for passasjerer og flere andre oppgaver knyttet til flyets operasjoner.

– Vi forsøker ikke å trene lastemestere i å fly, men vi trener dem i å hjelpe pilotene å få et fly trygt fra punkt A til punkt B.

Personell fra 19th Airlift Wing’s 61st og 41st Airlift Squadrons i Little Rock Arkansas trener på programmet, som har fått kallenavnet «One pilot- one loadmaster». Øvelsene gjennomføres i simulatorer på bakken, med mål om at alle piloter og lastemestre i avdelingene skal ha gjennomgått konseptet. Det er på nåværende tidspunkt ingen planer om å gjøre en testflygning for å prøve ut konseptet.

Powered by Labrador CMS