Nyheter

BRANN: Over grensen for Pasvik grensestasjon i Finmark brenner det på russisk side.
BRANN: Over grensen for Pasvik grensestasjon i Finmark brenner det på russisk side.

Kraftig brann på russisk side av grensen ved Pasvik

Kraftig brann i Rajakoski på russisk side av grensen til Finnmark. Pasvik grensestasjon følger med på brannen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er uklart hva som brenner, skriver iFinnmark. Det er ingen ild på norsk side av grensen, men det jobbes med å få oversikt over om brannen kan spre seg.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

— Vi vet at det brenner på russisk side, men de snakker ikke med oss. Vi skal ha et møte med brannvesenet i Sør-Varanger på om vi skal sette i gang noe tiltak, sier vaktleder Kjartan Lunøe i 110-sentralen.

Les også: Jobben på grensa til Russland føles mer meningsfull for Emilie (21) etter Ukraina-krigen

Rajakoski beskrives som en liten, lukket landsby der man må ha spesialtillatelse til å komme inn. I området ligger en grensevaktleir og en kraftstasjon.

Pressevakt Preben Aursand ved Forsvarets operative hovedkvarter sier at personell fra grensevakta tilknyttet garnisonen i Sør-Varanger følger situasjonen.

— Politiet og nødetatene er informert. Det må være brannvesenet som vurderer spredningsfaren av det. Per nå er brannen en til to kilometer fra grensen, slik vi ser det. Så er det politiet eventuelt som beslutter tiltak om nødvendig, sier han.

Powered by Labrador CMS