Nyheter

ILLUSTRASJONSBIDLE: På bilde er det en Tu-22M3, samme flytype som har styrtet nå. Dette bilde ble tatt i februar 2022.

Russisk nyhetsbyrå: Bombefly styrtet i Russland

Et strategisk bombefly styrtet i Stavropol-regionen i Russland fredag morgen, opplyser det russiske forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået Interfax. Det ukrainske luftforsvaret sier de ødela bombeflyet. 

Publisert Sist oppdatert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Luftforsvaret i Ukraina sier de for første gang har ødelagt et russisk strategisk bombefly av typen Tu-22M3.

Øverstkommanderende for det ukrainske luftforsvaret, Mykola Olesjtsjuk, skriver på meldingstjenesten Telegram at bombeflyet ble angrepet i kjølvannet av russiske angrep mot ukrainske byer.

Angrepet på flyet skal ha blitt gjennomført av antiluftmissil-enheter i samarbeid med ukrainsk etterretning.

Tidligere opplyste det russiske forsvarsdepartementet at et strategisk bombefly av typen Tu-22M3 styrtet fredag morgen i et ubefolket område i Stavropol-regionen i Russland. Meldingen ble gjengitt av nyhetsbyrået Interfax.

Det russiske forsvarsdepartementet har hevdet at styrten kunne skyldes teknisk feil på flyet. 

Stavropol-regionen ligger i det sørvestlige Russland, mellom Svartehavet og Kaspihavet. 

Ifølge departementet var flyet på vei tilbake etter å ha gjennomført et kampoppdrag. Hva slags oppdrag det var snakk om, ble ikke opplyst. Fire besetningsmedlemmer på flyet hadde angivelig skutt seg ut, og to av dem var reddet mens den tredje er bekreftet død. Søket etter den fjerde personen fortsetter, melder Interfax.

Russiske langtrekkende bombefly av typen Tu-22 kan fly raskere enn lydens hastighet og enten frakte atomvåpen eller konvensjonelle våpen.

Powered by Labrador CMS