Nytt om navn

DISTRIKT: Asbjørn Lysgård går fra Heimevernsstaben til distriktssjef.

Asbjørn Lysgård blir ny sjef for HV-09

Asbjørn Lysgård går fra Heimevernsstaben til å bli den nye sjefen for Bergenhus Heimevernsdistrikt 09.

Publisert

Oberst Asbjørn Lysgård overtar jobben etter Christoffer Thomas Knutsen. Sjefsskiftet skjer den 6. juni. 

Lysgård begynte i Forsvaret i 1995. Opp gjennom årene har han vært med i en rekke operasjoner, blant annet på Balkan med Telemarksbataljonen og Afghanistan som spesialjeger i Forsvarets spesialkommando (FSK).

Nær folket

De siste årene har Lysgård hatt jobben som sjef styrkeproduksjon i Heimevernet. Lysgård forteller til Forsvarets forum at han har sett frem til å bli distriktssjef i Heimevernet.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Det som skiller seg ut her, er at man får en veldig nærhet til folkene. Tilstedeværelsen i Hordaland og Vestland fylke fra Sveio til Sognefjorden. Samtidig som det blir veldig viktig med det sivil-militære samarbeidet, sier Lysgård. 

– Nå går jeg fra å jobbe i Heimevernsstaben, til å få et mye tettere samarbeidsansvar med Sjøforsvaret, og de øvrige lokalt tilhørende militære avdelingene i Bergensregionen.

– Hva er det du ser mest fram til i den nye stillingen?

 – Det er jo å få møte alle de flotte soldatene og befalet vi har.

Langtidsplanen

Den påtroppende HV-sjefen roser arbeidet som har foregått i distriktet.

– Jeg skal i hvert fall videreføre det fantastiske arbeidet som Christoffer Thomas Knutsen som har vært sjef der har lagt ned. Vi skal videreføre den retningen som er satt, forteller Lysgård.

Oberst Asbjørn Lysgård mener også det blir viktig for HV-09 å bidra med realiseringen av langtidsplanen Stortinget nå skal vedta. I Bergenhus Heimevernsdistrikt 09 er det planlagt en ny innsatsstyrke med sjømobilitet. 

– Det å legge forutsetningene til rette for at innsatsstyrken kan etableres og settes i drift, tror jeg vil være veldig viktig, sier Lysgård.

Han trekker også fram oppbemanning og full oppfyllingsgrad av soldater i distriktet, som noe han vil jobbe med i sjefsrollen.

Powered by Labrador CMS