Nyheter

BELTEVOGN: BV 206 under øvelsen Strong Resolve i 2002. Beltevogna har nå fått flere oppgraderinger.
BELTEVOGN: BV 206 under øvelsen Strong Resolve i 2002. Beltevogna har nå fått flere oppgraderinger.

669 beltevogner har fått oppgraderinger

Forsvarets beltevogn BV 206 har nå fått inntil 19 større og mindre oppgraderinger.

Publisert

669 av Forsvarets 970 beltevogner er oppgradert for at de skal kunne brukes frem til 2030, skriver Forsvarsmateriell i en pressemelding. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Vognene for personelltransport har fått et større bakvindu som skal gjøre det lettere å evakuere soldater fra bakvogna. Det er også montert nye seter i 425 av vognene. 

– Å oppgradere de gamle vognene i stedet for å kjøpe helt nye ser vi på som et viktig bidrag til FNs bærekraftmål, sier prosjektleder Alexander Steffensen i Forsvarsmateriell i pressemeldinga.

Det er også utviklet og levert flak for transport av vann og drivstoff, i tillegg til holdere til ammunisjon for å kunne utnytte avdelingsvåpen montert på vogn mer effektivt. 

Noen av vognene har også fått økt rekkevidde på sambandssystemene, ifølge Forsvarsmateriell.

– For å kunne holde kjøretøyene i drift frem til 2030 har vi gjort betydelige anskaffelser av reservedeler. Det er også utviklet og anskaffet vinterkamuflasje som er skreddersydd til vogna. Totalt sett er dette viktige tiltak for Forsvaret, sier Steffensen. 

Det er også levert nye evakueringsvogner og hjelpeplass-vogner for transport og behandling av skadde. 

Beltevogn BV 206 har vært brukt i Forsvaret siden tidlig på 1980-tallet. I dag er rundt 650 av Forsvarets 970 beltevogner i daglig bruk. 

Powered by Labrador CMS