Nyheter

SLÅSSKAMP: Det var utenfor Nabo'n pub i Åndalsnes sentrum at slåsskampen fant sted.

Ytterligere fire personer siktet etter soldatslagsmålet i Åndalsnes

Fire nye personer er siktet etter slagsmålet mellom belgiske soldater og lokale innbyggere i Åndalsnes forrige helg. Dermed er i alt åtte siktet.

Publisert Sist oppdatert

Fire nye personer er siktet etter slagsmålet mellom belgiske soldater og lokale innbyggere i Åndalsnes forrige helg. Dermed er i alt åtte siktet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Videobevis fra åstedet har ført til identifisering og påfølgende siktelse av de ytterligere fire personene. Vi har samarbeidet godt med belgisk militærpoliti og ledelsen i den belgiske delegasjonen med å identifisere de involverte, sier politiadvokat Anders Skorpen-Trøen i Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

Det var natt til søndag 18. februar at belgiske soldater havnet i slagsmål med lokale innbyggere i Åndalsnes. Fire soldater ble pågrepet etter hendelsen og siktet for kropsskade

En belgisk bataljon med fallskjermjegere er innkvartert på Setnesmoen leir i forbindelse med vintertrening. 

Politidistriktet fortsetter nå etterforskningen av det som ikke er fanget på video.

De undersøker også om lokale innbyggere har utøvd vold mot belgiske soldater, men så langt er ingen lokale innbyggere siktet. Det er heller ikke meldt om skader blant de belgiske soldatene.

Les også: De belgiske soldatene har ikke immunitet i Norge. 

Nordmenn kan bli siktet

Til NTB opplyser Skorpen-Trøen at alle de siktede er belgiske soldater.

– Det er ikke utenkelig at nordmenn som bidro til slagsmålet også kan bli siktet i saken for å ha bidratt til slagsmålet.

Politiadvokaten forteller videre de ikke vil motsette seg at belgiske soldatene skal forlate landet når dette er tenkt.

– Vi har fått forsikringer om at de vil komme tilbake om dette blir nødvendig. Saken blir overført til statsadvokaten i Møre og Romsdal om kort tid. Det er dem som vil avgjøre en eventuelt straffeforfølgelse i saken, sier Skorpen-Trøen.

Les også: Det belgiske forsvaret beklager etter slagsmål i Åndalsnes. 

Kraniebrudd

Totalt er det seks fornærmede i saken. En av disse ble sendt til sykehus etter hendelsen, men er skrevet ut.

Det er uklart om personen har fått langvarige skader, men til TV 2 opplyser politiadvokat Skorpen-Trøen at vedkommende ble påført et kraniebrudd. De fem andre ble lettere skadd i slagsmålet.

Belgiske myndigheter har også kommet med en uttalelse etter slagsmålet. Der understreker de at samarbeidet med den norske påtalemyndigheten har vært veldig godt.

– På dette stadiet har norske myndigheter fremdeles kontroll på etterforskningen. I tillegg ble to belgiske politibetjenter fra enheten som spesialiserer seg på militærsaker, sendt til stedet. På dette stadiet er ingen belgiske tjenestemenn i isolasjon.

Powered by Labrador CMS