Nyheter

ÅNDALSNES: Det var i Åndalsnes sentrum at det skjedde en voldshendelse med fire belgiske soldater.

Fire belgiske soldater siktet etter slagsmål

Norsk politi skal etterforske saken der fire belgiske soldater ble pågrepet etter en slåsskamp i Åndalsnes natt til søndag.

Publisert Sist oppdatert

De fire soldatene er siktet for kroppsskade, opplyser Møre- og Romsdal politidistrikt søndag ettermiddag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

En person ble sendt til sykehuset i Molde med skader etter voldshendelsen. Ifølge politiet har i alt fire personer status som fornærmet.

Beslutningen om at politiet skal etterforske hendelsen er tatt etter dialog med Forsvaret og belgisk militærpoliti.

– Det er avklart at i initialfasen etterforskes denne voldshendelsen som en ordinær straffesak. Spørsmålet om jurisdiksjon, altså hvor saken videre skal etterforskes og eventuelt iretteføres, vil bli tatt stilling til på et senere tidspunkt, sier politiadvokat Lena Romestrand i pressemeldingen.

Politiet skriver at saken så langt framstår som uoversiktlig. De fire soldatene som er siktet vil bli avhørt i løpet av ettermiddagen med belgisk militærpoliti til stede.

– Dersom det er vitner som har video fra hendelsen, ber vi om at de kontakter politiet. Politiet ber om at eventuelle videoer ikke deles i sosiale medier, skriver Romestrand videre.

Samarbeider med Belgia

Det belgiske forsvaret var søndag orientert om hendelsen.

– Fire belgiske soldater, som er i Norge som en del av vintertreningen, ble arrestert for avhør i forbindelse med en slåsskamp. Det belgiske militærpolitiet samarbeider med det lokale politiet, og det norske politiets etterforskning pågår fortsatt, opplyser en talsperson for det belgiske forsvaret til NTB søndag ettermiddag.

– For å sikre at etterforskningen går smidig og uhindret, vil vi ikke komme med ytterligere kommentarer, skriver talspersonen videre.

Det er en belgisk bataljon av fallskjermjegere som er på vintertrening hos Møre og Fjordane Heimevernsdistrikt 11, ifølge Åndalsnes Avis. Det er nesten 200 belgiske yrkessoldater med i øvelsen, og de har base på Setnesmoen leir, skriver avisen.

Øvelsen kalles BELSOF Arctic Training, og bokstavene står for Belgian Special Operations Forces.

– Litt knuffing

Hendelsen skjedde på utsiden av Nabo'n Pub i sentrum av Åndalsnes, opplyser baren selv til TV 2.

– Det ble litt knuffing på utsiden her, med rundt 20 til 30 involverte, sier barsjef Jovie Nerland til kanalen.

– Baren ble et tilfluktssted hvor vi tørket blod og la på is. Vi hjalp de vi kunne inn på puben, forteller Jovie Nerland til Åndalsnes Avis.

Ifølge henne var det en «god blanding» av soldater og sivile som var involvert. Nerland sier at hun tilkalte politiet, og at situasjonen roet seg da politiet kom.

Et filmopptak som Dagbladet offentliggjorde søndag ettermiddag ser man mange mennesker som er i slåsskamp med hverandre. De fire som ble skadd skal alle ha vært sivile.

Powered by Labrador CMS