Nyheter

FÅR IKKE FLY: Samtlige B-1 Lancer bombefly er satt på bakken etter ulykken som skjedde forrige uke.

Bombefly satt på bakken etter flystyrt

Forrige uke styrtet et B-1 Lancer bombefly i Sør-Dakota. Nå er samtlige bombefly på Ellsworth Air Force Base satt på bakken mens avdelingen undersøker årsaken. 

Natt til 5. januar norsk tid styrtet et bombefly av typen B-1 Lancer like ved Ellsworth Air Force Base i Sør-Dakota. Styrten skjedde under et landingsforsøk og de fire personene om bord fikk skutt seg ut før flyet traff bakken. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tre av de fire ble behandlet for mindre skader av helsepersonell på basen, mens én av dem er innlagt på sykehus for behandling. Skadene skal ikke være livstruende. 

Nå er samtlige B-1 bombefly satt på bakken, mens årsaken til ulykken undersøkes. Det skriver Stars and Stripes. 

Flyet fløy sammen med et annet fly i formasjon og det første flyet landet som normalt. Det skal ha vært kalde temperaturer og lavt skydekke da ulykken skjedde. 

Ifølge sjefen for 28th Bomb Wing, oberst Derek Oakley, ble resten av Lancer-flåten på Ellsworth satt på bakken like etter ulykken. Det er det ikke satt noen dato for når bombeflyene ved Ellsworth skal tilbake i luften. 

– Vi går nøye gjennom sjekklister og sikkerhetsprosedyrer, slik at vi kan fly igjen når det er trygt. 

Ifølge Oakley kan det ta alt fra uker til måneder å fullføre granskningen. 

– Jeg kommer ikke til å spekulere i årsaken til ulykken. Det er krevende at et fly har gått tapt, men jeg kan ikke få understreket nok at våre fire besetningsmedlemmer er trygge, sier han. 

Powered by Labrador CMS