Nyheter

KLAR FOR MØTE: Tysklands utenriksminister Heiko Maas sier fransk misnøye er forklaringen på at onsdagens utenriksministermøte ikke blir gjennomført.

Frankrike trekker seg fra utenriksministermøte etter ubåtstrid

Frankrike har trukket seg fra onsdagens planlagte utenriksministermøte med Tyskland, Storbritannia og USA som følge av ubåtstriden. Det opplyser Tyskland.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Møtet, som skulle ha funnet sted på sidelinjen av FNs hovedforsamling i New York, er ikke avlyst, bare utsatt, ifølge Tysklands utenriksminister Heiko Maas.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Årsaken er misnøye på den franske siden, noe jeg kan forstå, og at de først må få klargjort noen ting der før vi kan sette oss ned i et slikt format, sier Maas.

USAs utenriksdepartement viser til planleggingsvansker ved å få i stand ny møtedag. En ikke navngitt høytstående tjenesteperson sier det gjenstår å se om det fortsatt vil være behov for dette møte i løpet av uken.

USAs utenriksminister Antony Blinken og hans franske motpart Jean-Yves Le Drian skal imidlertid møtes senere i uken, opplyser tjenestepersonen.

Striden ble utløst i forrige uke da USA, Storbritannia og Australia kunngjorde et nytt forsvarssamarbeid som fører til at en kostbar ubåtavtale mellom Australia og Frankrike er blitt skrinlagt. Frankrike har svart med å hente hjem landets ambassadører fra Australia og USA.

Powered by Labrador CMS