Nyheter

TALE: Nord-Koreas leder Kim Jong-un har i en tale blinket ut det som ventes å bli landets satsingsområder i 2024.

Kim Jong-un vil ha fortgang i krigsforberedelser

Nord-Koreas leder vil slå tilbake det han kaller uhørte konfrontasjonsskritt fra USA.

Publisert Sist oppdatert

Nord-Koreas leder Kim Jong-un beordrer landets militærsektor til å sette opp tempoet i krigsforberedelsene, også når det gjelder atomvåpenprogrammet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I en tale på årsavslutningen i landets arbeiderparti beordret Kim militæret, våpenindustrien og atomvåpensektoren i landet til å få fortgang i forberedelser for å slå tilbake det han kalte uhørte konfrontasjonsskritt fra USA. Det melder det statlige nyhetsbyrået KCNA torsdag.

Kims tale baner vei for landets politiske satsingsområder i det kommende året. I talen sa han også at Pyongyang skal utvide det strategiske samarbeidet med land som han kalte uavhengige antiimperialister.

Nord-Korea har den siste tiden utvidet samarbeidet med blant annet Russland.

I talen tok Kim videre til orde for landets økonomiske mål i det nye året. Det blir et avgjørende år der landets femårige utviklingsplan skal fullføres, med satsing på industri og landbruk.

Det avsluttende årsmøtet startet tirsdag og varer i flere dager. Etter møtet pleier Kims nyttårstale å bli publisert første nyttårsdag.

Powered by Labrador CMS