Nyheter

ATOMVÅPEN: Nord-Korea viste frem sin nyeste ubåt. Den kan utstyres med atomvåpen og har fått navnet «Helten Kim Gun-ok».

Kim Jong-un viste frem ny ubåt

Nord-Korea har presentert en nyutviklet ubåt som kan utstyres med taktiske atomvåpen, melder landets statlige nyhetsbyrå KCNA.

Publisert Sist oppdatert

Landets leder Kim Jong-un ledet avdukingsseremonien, som fant sted onsdag, meldte KCNA fredag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ubåten er ledd i et kontinuerlig arbeid som skal modernisere landets marine med atomvåpen, uttalte Kim under den konfetti- og ballong-pregede seremonien. Han lovet at flere fartøy i marinen, både ubåter og skip, skal utstyres med taktiske kjernefysiske våpen.

Torsdag inspiserte Kim ubåten idet den ble forberedt til et testdykk.

– Å bevæpne marinen med kjernefysiske våpen er en viktig oppgave, sa han.

Nord-Korea har en stor ubåtflåte, men fra før er det kun én eksperimentell ubåt i flåten som skal ha hatt evnen til å skyte opp en rakett.

Sør-Koras gjenforeningsdepartement fordømte fredag lanseringen av ubåten. Kims handlinger gjør bare skade på nordkoreanernes liv og deres menneskerettigheter, sa en talsperson for departementet.

Ifølge avisen Naval News er ubåten en ombygget og modernisert versjon av den sovjetiske Romeo-klassen. Den har ti missilrør.

Ubåten er ikke drevet med atomkraft, og er derfor ikke en atomubåt, selv om den kan utstyres med atomvåpen.

LEDER: Nord-Koreas leder Kim Jong-un var til stede da ubåten ble vist frem.
Powered by Labrador CMS