Nyheter

AVTALEBRUDD: Sør-Varanger kommune sier opp vennskapsavtalen med den russiske marinebyen Severomorsk. Bildet viser russiske marinesoldater foran Nordflåtens flaggskip Pyotr Vilikiy (Peter den store) i Severomorsk 13. mai 2021.

Kirkenes forkaster vennskapsavtale med Russland

Onsdag vedtok bystyret i Sør-Varanger kommune å skrinlegge sitt samarbeid med hovedkvarteret for den russiske marinen i Severomorsk, skriver The Barents Observer.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det vil bli vanskelig å ønske ukrainske flyktninger velkommen til Kirkenes, så lenge vi har en vennskapsavtale med det russiske marinens hovedkvarter. Nordflåten er en av grunnene til at de har måttet flykte fra landet sitt, sier Harald Gunnar Sunde (SV) til The Barents Observer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Sunde er i dag representant i kommunestyret og en av initativtakerne til tilbaketrekningen fra avtalen og sier til avisen at Sør-Varanger hverken trenger eller vil ha en slik avtale med Russland.

Beslutningen ble onsdag enstemmig støttet av alle lokale politiske partier.

Les også: Finnmark landforsvar: - Man har hatt en del voksesmerter

Avtalen ble satt på vent da russiske styrker startet sitt angrep på ukrainske landområder i februar 2022. Det var først på onsdag at avtalen formelt ble vraket.

Tidligere har forslaget om tilbaketrekning av avtalen møtt motstand blant lokale politikere, også opp til siste minutt av avstemmingen, der Arbeiderpartiet stemte imot, men til slutt trakk seg tilbake og endte opp med stemme for.

Powered by Labrador CMS