Nyheter:

Statsminister Erna Solberg måtte svare på spørsmål om Bergen Engines-salet i den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

Huitfeldt kritiserer Solbergs håndtering av Bergen Engines-salget

Hvorfor agerte ikke regjeringen tidligere i Bergen Engines-saken, spør Anniken Huitfeldt (Ap). Saken kunne vært løst annerledes, erkjenner statsministeren.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag påpekte Huitfeldt, som er leder av utenriks- og forsvarskomiteen, at det er 13 måneder siden det ble kjent at Bergen Engines ble lagt ut for salg. 15. desember i fjor fikk Utenriksdepartementet beskjed om at det var det russiskeide selskapet TMH International som ville kjøpe motorfabrikken på Hordvikneset i Bergen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Hvorfor agerte dere ikke tidligere? Hvorfor sa Høyres statssekretær i Næringsdepartementet «dette er en sak mellom to selskaper, som regjeringen verken kan eller bør blande seg inn i» 22. februar, til at justisministeren ga beskjed om at salget blir stoppet i går? sa Huitfeldt.

Hun mener håndteringen skaper usikkerhet rundt Norges sikkerhet og beredskap.

Solberg: Ydmyk

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmer at prosessen kunne vært løst annerledes.

– Det er viktig å gå igjennom og se på erfaringene fra salget med Bergen Engines. Det er regjeringen ganske ydmyk på at vi må gjøre, sa hun fra Stortingets talerstol.

Men ifølge Solberg har regjeringen jobbet med saken siden den ble varslet til Utenriksdepartementet i desember. Hun viser også til at de på tidligere tidspunkt ikke var på et sted i prosessen hvor de kunne uttale seg.

– Sviktet

Huitfeldt mener på sin side at statsministeren har sviktet sin viktigste oppgave ved å ikke samordne de ulike departementene godt nok.

Hun viser til at tre departementer har sagt ulike ting i løpet av de siste månedene og etterspør klarere tale i saken.

Powered by Labrador CMS