Nyheter:

Bomben i Exeter var av en type som ikke er blitt funnet i Storbritannia på flere år, ifølge det britiske forsvaret.

Flere hjem skadet etter sprengning av bombe fra andre verdenskrig

Skadene som ble påført husene i Exeter i forbindelse med den kontrollerte sprengningen av en ett tonn stor bombe fra andre verdenskrig var ikke mulig å unngå, ifølge det britiske forsvaret.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var forrige lørdag at den ett tonn store bomben ble detonert i Exeter. Den engelske byen ble utsatt for 19 raid og tungt angrepet av tyske bombefly under andre verdenskrig. Mer enn 7000 bomber ble sluppet over byen, spesielt i mai 1942.

Eksplosjonen forrige lørdag førte til at fragmenter ble slynget med enorm kraft inn i bygningene rundt.

Se video av detonasjonen nederst i artikkelen!

– Ikke mulig å hindre skader

Lederen for operasjonen sier det hadde vært utrygt å forsøke å flytte på bomben.

– Uansett hvor mange tiltak man iverksetter, er det ikke alltid mulig å forhindre alle skader, sier oberst Daniel Reyland til BBC.

Hundrevis av mennesker ble evakuert fra hjemmene sine etter at bomben ble oppdaget forrige fredag. 1400 studenter er ventet å kunne vende tilbake til boligene sine i helgen.

Obersten sier at de håndterer rundt ti liknende flybomber fra andre verdenskrig årlig, men at de ikke har sett en bombe av akkurat denne typen de siste tre årene.

Umulig å flytte

Den foretrukne løsningen hadde vært å fjerne den, men etter hvert som tiden går, er ikke dette lenger et alternativ, siden bomben går i oppløsning nede i bakken, forklarer obersten.

Bombeteamet sikret området med flere hundre tonn sand for å redusere de skadelige effektene av eksplosjonen, i tillegg til at det ble gravd groper rundt for å begrense rystelsene i bakken. Likevel ble en rekke bygninger i nærheten, inkludert et sykehjem, påført store skader, ifølge lokale myndigheter.

Powered by Labrador CMS