Nyheter:

KRIGSFUNN: Levningene etter 31 tyske krigsfanger er funnet ved Zbaszyn, vest i Polen.

Gjorde grusomt funn ved jernbanespor i Polen

Levningene etter 31 krigsfanger fra andre verdenskrig funnet i det vestlige Polen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det uvanlige funnet ble gjort ved et jernbanespor i Zbaszyn, midt mellom Poznan og grensen til Tyskland, vest i Polen i januar.

Det skal dreie seg om soldater tilhørende tyske Wehrmacht, som døde i ukene rett før, eller etter, krigens slutt, under transport østover, ifølge den tyske krigsgravtjenesten Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge.

De falne viser ingen spor etter skader, og døde antagelig av utmattelse eller tyfus. Mange av dem var yngre enn 20 år, de eldste rundt 50 år gamle.

Levningene ble funnet rett ved et jernbanespor.

Selv om det ikke er blitt funnet noen kjennetegn på levningene, håper krigsgravtjenesten at man gjennom beretningene til tidligere krigsfanger skal greie å finne ut hvem de døde kan være.

Når pandemisituasjonen tillater det, vil de 31 bli stedt til hvile under en seremoni ved krigsgravplassen i Stare Czarnowo.

Mer enn 800 krigskirkegårder

Den tyske krigsgravtjenesten har ansvar for å se til 832 krigskirkegårder over hele Europa og i Nord-Afrika, på basis av bilaterale avtaler med hvert av de 46 enkeltlandene. Her er rundt 2,8 millioner krigsdøde sted til hvile.

Flere tusen frivillige og 556 fast ansatte står for den humanitære organisasjonens forskjellige aktiviteter.

Tre millioner døde soldater

En mynt utstedt i Hitlers nazityske rike ble funnet blant levningene.

Etter den kalde krigens slutt, har den tyske krigsgravtjenesten utvidet arbeidet sitt til landene i det østlige, sentrale og sørøstlige Europa, hvor rundt tre millioner tyske soldater mistet livene sine under andre verdenskrig - nesten dobbelt så mange enn de som ligger begravet på krigskirkegårder i det øvrige Europa.

Mange av de mer enn 100.000 gravstedene er vanskelige å finne, er blitt ødelagt, plyndret eller bygget over. Siden 1991 har organisasjonen reparert eller rekonstruert 331 gravsteder fra andre verdenskrig og 188 gravsteder fra første verdenskrig.

Organisasjonen har gitt totalt 954.146 krigsdøde en verdig grav på 83 krigskirkegårder i det østlige, sentrale og sørøstlige Europa siden 1991.

Disse gjenstandene ble funnet sammen med de 31 levningene.
Powered by Labrador CMS