Nyheter

KANONKONTRAKT: Polen inngår avtale om leveranse på den rekylfrie kanonen Carl Gustaf M4. Bilde til illustrasjon.

Polen kjøper svenske kanoner for 13 milliarder

Den svenske forsvarsprodusenten Saab signerte nylig kontrakt med Polen på leveranse av den rekylfrie kanonen Carl Gustaf M4. Ordren har en prislapp på 12,9 milliarder norske kroner. 

Publisert Sist oppdatert

Det polske forsvarsdepartementet opplyser om at selve ordren vil inkludere opplæringsutstyr, flere tusen utskytningsrør og hundretusener skudd av ulike typer,  skriver Defense News

Ordren har en total prislapp på 12,9 milliarder norske kroner, med en kontraktsperiode fra 2024 til 2027. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Carl Gustaf M4 er en svenskprodusert rekylfri kanon (RFK), datert tilbake til 1948. Den har et skulderavfyrt gjenbrukbart system som skyter 84 millimeter skudd, inkludert panservern- og antipersonell ammunisjon. 

Våpenet brukes av flere land, deriblant Norge hvor det brukes som våpen mot pansrede mål. 

Avtalen Saab har inngått med Polen skal i følge forsvarsprodusenten være et av deres største kontrakter på bakkekampmateriell noensinne. 

– Jeg er stolt over vårt nære forhold til de polske væpnede styrkene og at Saab kan fortsette å styrke Polens bakkekampkapasitet og nasjonale forsvar, sa administrerende direktør Micael Johansson. 

I september utvidet den amerikanske hæren en rammeverkstkontrakt fra 2019 for Carl Gustaf og bestilte blant annet høyeksplosive granater for systemet, med en verdi på 1,1 milliarder norske kroner. 

Mandag denne uken kunngjorde selskapet at de de i delstaten Haryana i India, har startet byggingen av den første Carl-Gustaf-fabrikken utenfor Sverige. Fabrikken er det første fullt eide utenlandske forsvarsproduksjonsanlegget i India, i følge Saab. 

Powered by Labrador CMS