Nyheter

ARTILLERI: Israelske soldater skyter mot Gazastripen, torsdag 14. desember 2023.

Der Spiegel: Tyskland vil forsyne Israel med stridsvognammunisjon

Tyskland åpner ifølge Der Spiegel for å forsyne Israel med rundt 10.000 stridsvogngranater. Det gjør Tyskland til direkte part i krigen, sier Hamas.

Publisert

Ifølge Der Spiegel har den tyske regjeringen besluttet å etterkomme en forespørsel fra Israel om kjøp av 120mm granater.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ettersom tysk våpenindustri som følge av krigen i Ukraina sliter med å dekke etterspørselen etter slik ammunisjon, vurderer det tyske forsvaret ifølge tidsskriftet å hente ammunisjonen fra eget lager.

Forespørselen om å kjøpe rundt 10.000 stridsvogngranater kom ifølge Der Spiegel i november, og saken er siden behandlet både i det tyske utenriksdepartementet, forsvarsdepartementet, finansdepartementet og regjeringen.

Alle har gitt grønt lys, men det skal gjenstå visse detaljer som må avklares i kontrakten, heter det.

Takker

Den tyske regjeringen har ikke offisielt bekreftet salget, som heller ikke er bekreftet fra israelsk hold. Israels ambassadør i Tyskland, Ron Prosor, kommer derimot med en generell takk for støtte.

– Siden 7. oktober har Tyskland stått sammen med Israel og uttrykt sin fulle støtte. Israel takker Tyskland og statsminister Olaf Scholz for dette, sier han til Der Spiegel.

Direkte part

Hamas-bevegelsen reagerer sterkt på nyheten om tysk militærhjelp til Israel.

– Dette gjør Tyskland til direkte part i krigen mot vårt folk i Gaza, heter det i en kunngjøring som er gjengitt av Al Jazeera.

– Tyskland bærer det hele og fulle politiske og moralske ansvaret for de krigsforbrytelser som begås av nazi-sionistenes regjering og folkemordet mot vårt palestinske folk på Gazastripen, heter det videre.

Powered by Labrador CMS