Stabssersjant i HV-12, Bachir El Hayek serverer kokt reinsdyr til U.S. Marines rotasjonsstyrkes kompaniledelse i Haltdalen i Trøndelag. Bildet er datert 23. juni.

Norsk-amerikansk forsvarsministersamtale: Diskuterte sikkerhet i nordområdene

US Marines vil redusere sitt fotavtrykk i Norge mellom de store øvelsene, varslet USAs forsvarsminister Mark Esper Norges forsvarsminister Frank Bakke-Jensen om, ifølge VG.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De to ministrene snakket sammen over telefon mandag, skriver det amerikanske forsvarsdepartementet på sine nettsider.

I tillegg til en gjensidig bekreftelse av det strategiske forsvarssamarbeidet mellom USA og Norge, snakket de to ministrene om felles sikkerhetsutfordringer, deriblant Russland, Kina og sikkerhetssituasjonen i nordområdene, står det i pressemeldingen.

– De tok opp et bredt spekter av forsvarssaker, deriblant byrdefordeling, viktigheten av beredskap og måter for å styrke det bilaterale forholdet.

Den amerikanske forsvarsministeren benyttet dessuten anledningen til å uttrykke sin takknemlighet for at Norge er vertskap for et roterende element fra US.S. Marines for å drive trening i kaldt vær.

De siste årene har USA hatt rundt 700 soldater i Trøndelag og Indre Troms.

– Amerikanernes nærvær blir mer dynamisk i fremtiden, sier den norske forsvarsministeren til VG etter samtalen. Avisen skriver at Bakke-Jensen er varslet om at USA vil redusere US Marines' fotavtrykk i Norge mellom de store øvelsene.

Powered by Labrador CMS