Nyheter

MER PENGER: Evnen til å ta imot allierte styrker ved Andøya skal styrkes. På bildet trenes det med Hærens kampluftvernsystem High Mobility Launcher i Nordmela.

167 millioner kroner til Andøya i revidert nasjonalbudsjett

167 millioner kroner skal brukes til å styrke evnen til å ta imot allierte ved Andøya, foreslår regjeringen i revidert nasjonalbudsjett.

Publisert

Gram viser til den forverrede sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa, at Finland nylig er blitt med i Nato, og at Sverige er i prosessen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Dette taler for at det vil bli større behov for å tilrettelegge for å motta allierte styrker på Andøya og i Norge. Dette legger vi nå til rette for, sier han til TV 2.

Gram er onsdag på Andøya flystasjon. Blant det som trengs, er ny inngjerding. Det er en forutsetning for at sivil næringsvirksomhet kan utvikles videre ved flystasjonen.

– Vi samler Forsvarets virksomhet på et mer konsentrert område av Andøya flyplass og bidrar gjennom det til at sivilt næringsliv med relasjon til Forsvaret kan vokse på område som i dag er militært, sier Gram.

I tillegg foreslår regjeringen å ansette personell for å tilrettelegge for behov tilknyttet Andøya Space sin virksomhet.

Powered by Labrador CMS