Nyheter

REDAKTØR VS REV: Festningsreven tok møtet med Forsvarets forums redaktører med knusende ro. Resten av selskapet holdt trygg avstand og dokumenterte flittig.

Revefamilie har inntatt Akershus festning

AKERSHUS FESTNING (Forsvarets forum): Fire reveunger og trolig to voksne rever har etablert seg på festningen i Oslo sentrum. Publikum rådes til å holde avstand.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«Sjekk den svære katten, der a!» brøt jeg ut til ansvarlig redaktør Stian Eisenträger under en spasertur på Akershus festning i forrige uke. I blomsterbedet lå det en oransjfarget krabat. Så kom støkken– da vi innså at det var et villdyr som lå mindre enn tre meter fra oss.

Reven tok imidlertid situasjonen med revnende likegyldighet, og krøllet seg sammen til en ball etter å ha gløttet bort på to redaktører med nyhetspuls og vanlig puls.

IKKE REVELJE: Denne krabaten etablerte seg i blomsterbedet utenfor kortproduksjonens kontor på Akershus festning.
IKKE KATT: Fotografens stilstudie av den avslappede reven gikk rolig for seg. Tidligere på dagen var den feilaktig artsbestemt som katt.

Etter at den første overraskelsen over en slik storslått naturopplevelse på arbeidsplassen hadde lagt seg, var overraskelsen desto større da vi samme dag tråkket ut på en trapp, og en rev kom pilende ut under den.

Må ikke mates eller skremmes

Festningsforvalter Hanne Berg ved Akershus festning bekrefter at festningen er okkupert. I en e-post opplyser hun følgende til Forsvarets forum:

«Vi har 4 reveunger og sannsynligvis 2 store rever ( i hvert fall en stor) her på Akershus festning. De bor under Høymagasinet på Nye Tennalje. De er veldig søte, men vi ber publikum om ikke å mate eller skremme dem.»

Festningsforvalteren kan ikke med sikkerhet fastslå hvor lenge familien på seks har holdt til på den ærverdige adressen, men opplyser at de kom på våren.

Også tidligere har det vært rev på Akershus festning, opplyser hun. Det er dog flere år siden.

ADVARSEL: Tilsynelatende ganske tamme rever på Akershus festning skal ikke mates, opplyser Forsvarsbygg på et skilt.

På festningen er det hengt opp skilt fra Forsvarsbygg med informasjon om at en revefamilie besøker festningen og en påminnelse om at dette er ville dyr.

Deretter listet det opp flere gode råd til den som skulle krysse Mikkels vei:

  • Ikke mat dyrene
  • Hold avstand og ikke prøv å komme i kontakt med dyrene
  • De har etter hvert blitt vant til publikum og kan virke ganske tamme.

For et ikke-norskbrukende publikum er det også gitt føringer som levner liten tvil i møte med villdyrene. «Don't feed the fox. Keep distance.»

Revestreker hos generalen

Mandag morgen lå et mykt sollys over inngangen til forsvarssjefens bolig da nyhetsredaktøren spaserte mot redaksjonslokalene. I det blikket hvilte på den nylagte brosteinen, kom det jammen en rev ut fra generalens residens.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I rolig trav og flankert av fuglekvitter beveget den seg fra et maktsentrum til et annet da den satt kurs mot statsministerens kontor.

Vaktsoldater ved festningen som Forsvarets forum har skravlet uformelt med bekrefter at de har sett både store og små rever i det siste.

Har du selv sett revene eller andre dyr på militært område? Send oss dine bilder på tips@fofo.no

Powered by Labrador CMS