Nyheter

Afghanistans fungerende visestatsminister Abdul Ghani Baradar (til høyre) – her sammen med USAs utsending til fredssamtalene i Doha – avviser at det er intern strid i Taliban-regjeringen i landet.

Taliban-minister på TV for å avvise dødsrykter

Talibans visestatsminister har stilt opp på TV i Kabul for å avvise spekulasjoner om at han var såret eller drept i intern krangling.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I et kort TV-intervju sier mulla Abdul Ghani Baradar at han har vært på en kort reise utenfor Kabul og ikke hadde kommunikasjonsmuligheter så han kunne forsikre folket om at det sto bra til med ham.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Så var det noen rapporter fra enkelte medier om «intern strid» – disse meldingene er overhodet ikke sanne. Gudskjelov er det nåde og en medfølelse blant oss som du ikke engang finner i familier, sier Baradar.

Han sier det ikke er noen indre kamp i Taliban om makt og posisjoner, men at gruppen kun kjemper for å få slutt på okkupasjonen av Afghanistan.

Nylig har det kommet meldinger om at ikke alle i Taliban-ledelsen var fornøyd med sammensetningen av den foreløpige regjeringen, noe som skal ha ført til voldsomme sammenstøt.

Powered by Labrador CMS