Nyheter

PÅ PLASS: USAs utenriksminister ankom Kyiv tirsdag morgen.

USAs utenriksminister på besøk i Ukraina

USAs utenriksminister Antony Blinken har ankommet Ukrainas hovedstad Kyiv der han blant annet skal møte landets president Volodymyr Zelenskyj.

Publisert Sist oppdatert

Blinkens reise var ikke offentlig kunngjort på forhånd. Han ankom Kyiv tidlig tirsdag morgen med tog fra Polen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Målet er å sende et kraftig signal for å forsikre ukrainerne, som i øyeblikket står i en svært vanskelig situasjon, sier en amerikansk tjenesteperson til journalister som er med Blinken på reisen.

– Utenriksministerens rolle her er å snakke om hvordan vår nye hjelp skal gjennomføres for å hjelpe Ukraina med å styrke forsvaret og gjøre landet i stand til å skaffe seg større fortrinn på slagmarken, sier tjenestepersonen videre.

Kongressen i USA hadde i flere måneder kranglet om utarbeidelse av en militær støttepakke til Ukraina. 24. april kunne president Joe Biden omsider sette signaturen på hjelpepakken.

Artilleri, langdistanseraketter kjent som ATACMS, og luftvernutstyr er nå i gang med å bli levert til de ukrainske styrkene, ifølge tjenestepersonen.

Blinken skal under besøket forsikre ukrainske ledere, blant dem president Volodymyr Zelenskyj, om fortsatt amerikansk støtte, og han skal holde en tale om Ukrainas fremtid, uttaler tjenestepersonen.

Tirsdagens besøk er Blinkens fjerde til Ukraina siden starten på den russiske invasjonen i februar 2022.

Powered by Labrador CMS