Nyheter

SKUTT OPP: SpaceX har sendt opp spionsatelitter for USA. Her fra en annen oppskytning til selskapet.

Sendte opp spionsatelitter

Romfartsselskapet SpaceX har skutt opp de første satellittene som skal være en del av USAs nye overvåkingsnettverk i verdensrommet fra en militærbase.

Publisert

Onsdagens oppskyting skjedde fra en militær romfarts- og flybase nordvest for Los Angeles i California. Det er planlagt flere oppskytinger i løpet av året for å bygge ut nettverket som skal styrke USAs evne til overvåking fra rommet betraktelig, melder Reuters.

– Rundt et halvt dusin utplasseringer er planlagt i løpet av året. Deretter er det ventet flere oppskytinger fram til 2028, sier den amerikanske etterretningsorganisasjonen NRO. De sier ikke hvor mange satellitter det er snakk om totalt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Reuters avslørte det planlagte nettverket da de tidligere i år skrev at SpaceX bygger hundrevis av satellitter for NRO. Det omfattende nettverket skal etter planen rakt kunne finne mål på bakken nesten hvor som helst i verden.

Også forsvarsleverandøren Northrop Grumman er med i prosjektet sammen med Elon Musks SpaceX.

Powered by Labrador CMS