Nyheter

EVAKUERING: Her blir britiske deltakere på speiderleiren evakuert fra Jamboree-campen i Buan på grunn av tyfonfare.
EVAKUERING: Her blir britiske deltakere på speiderleiren evakuert fra Jamboree-campen i Buan på grunn av tyfonfare.

Nesten 700 norske speidere evakueres til militærbase i Sør-Korea

Norske speidere i Sør-Korea evakueres på grunn av tyfonvarsel.

Publisert

Nesten 700 norske speidere på den internasjonale speiderleiren i Sør-Korea evakueres som følge av en varslet tyfon, men blir i landet fram til planlagt avreise.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi har ingen planer om å forlate Sør-Korea tidligere enn planlagt, sier kommunikasjonsrådgiver Kirvil Kaasa i Norges speiderforbund til NTB mandag morgen.

Mandag ble speiderleiren World Scout Jamboree i Saemangeum i Sør-Korea, der om lag 43.000 speidere fra 170 land har deltatt, avsluttet tidligere enn planlagt på grunn av tyfonen Khanun, som er ventet å treffe store deler av Sør-Korea senere denne uka. Leiren startet 1. august og skulle opprinnelig pågå til 12. august.

– Evakueringen pågår i god tid før tyfonen. Vi tar ingen sjanser, og helsen og sikkerheten til våre norske deltakere er det aller viktigste, understreker hun.

De norske speiderne skal imidlertid evakueres fra speiderleiren i Saemangeum til en amerikansk militærbase i nærheten av Seoul, et opphold som er godkjent av den norske ambassaden.

– Det er innendørs og de skal overnatte der. Det vil også være aktiviteter som et alternativ til de fine aktivitetene de skulle hatt på leir, sier Kaasa, som forteller at de danske speiderne evakueres til samme militærleir.

– Det blir fortsatt et visst internasjonalt preg. Det er mange ungdommer som er sammen og vi gjør det beste ut av situasjonen, sier hun.

De norske speiderne skal reise hjem til Norge som planlagt 12. august.

Powered by Labrador CMS