Nyheter

SAVNET: To amerikanske spesialsoldater ble borte etter at de skulle ta kontroll over en dhow på vei til Somalia med våpen fra Iran, slik som fartøyet USS Winston S. Churchill gjorde i 2021 i bildet over.

Spesialsoldater savnet etter oppdrag utenfor Somalia

Under et oppdrag i Adenbukta forsvant to Navy SEALs på sjøen. Nå leter amerikanske marinefartøy og fly etter de to spesialsoldatene.

Publisert

Spesialsoldatene deltok i en aksjon for å ta kontroll og borde et fartøy på vei til Somalia med rakettdeler fra Iran om bord, ifølge en amerikansk militærkilde.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Båten som fraktet rakettdelene var en dhow, som er en type seilbåt.

Lasten om bord på seilbåten skulle ifølge den amerikanske kilden overføres til en annen båt utenfor kysten av Somalia.

Det skal ha vært både rakettmotorer og stridshoder om bord på dhowen.

Bordingen ble gjort fra et lite spesialfartøy i hør sjø. Underveis falt en av soldatene over bord, mens den andre hoppet da i sjøen i et forsøk på å hjelpe. Begge to er savnet etter hendelsen, ifølge U.S. Central Command.

AP skriver at mannskapet om bord på seilbåten ikke hadde papirer og ble tatt i forvaring. Dhowen ble så senket, og våpnene om bord skal ha blitt konfiskert.

Powered by Labrador CMS