Nyheter:

INNSTILT: Vernepliktsrådet 2021/2022 er innstilt. F.v. Anikken Strønen Riise, Anette Hyldmo, Sofia Malekas, Tord Eriksen og Eirik Eiksund.

Disse fem er innstilt til Vernepliktsrådet 2021/2022

Tre av fem av de sittende landstillitsvalgte er innstilt til et nytt år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Innstillingen til Vernepliktsrådet 2021/2022 i Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO) er nå offentlig. Innstillingen er gjort av en valgkomité som ble utformet på Landsstyremøtet i desember 2019.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Ved neste landsstyremøte i april skal det stemmes over innstillingen. Dersom flertallet stemmer for, er disse fem de neste landstillitsvalgte i TVO i perioden 2021/2022.

Av de sittende landstillitsvalgte i Vernepliktsrådet, som består av fem, var det tre som søkte seg videre. Av de tre som søkte seg videre, er alle en del av innstillingen til neste års vernepliktsråd. Valgkomitéen fikk ytterligere 30 aktuelle søknader.

Anikken Strønen Riise

Riise er 22 år gammel og er nå på sitt andre år som landstillitsvalgt. Dersom vernepliktsrådet blir innstilt, trer hun inn i sitt tredje og siste år.

«Valgkomitéen mener at det vil være en stor styrke å ha Anniken i det kommende vernepliktsrådet, og at erfaringen hennes vil være med på å gjøre at det nye rådet får selvtillit i arbeidet.»

Anette Hyldmo

Hyldmo er 22 år gammel og er nå på sitt første år som landstillitsvalgt. I førstegangstjenesten var hun avdelingstillitsvalgt (ATV) i marinen.

«Valgkomitéen anser Anettes engasjement, humør og omsorg som viktige tilskudd i vernepliktsrådet.»

Sofia Malekas

Malekas er 21 år gammel og er nå på sitt første år som landstilliltsvalgt.

I førstegangstjenesten sin var hun ATV på KNM Harald Haarfagre.

«Komitéen ser på Sofia som en viktig tilførsel i vernepliktsrådet, og hennes evne til å strukturere arbeid og planlegge vil ha en positiv innvirkning på de andre landstillitsvalgte. »

Tord Eriksen

Eriksen er 20 år gammel, og er nå i førstegangstjenesten. Hvis landsstyret vedtar innstillingen blir det Eriksens første år som landstillitsvalgt. Han har tidligere erfaring fra å være tillitsvalgt i 2. bataljon.

«Komitéen mener at Tord vil være en kreativ landstillitsvalgt, som raskt kan finne nye løsninger på gamle problemer; og at hans arbeidsmoral og fremtoning vil tas godt imot av de andre landstillitsvalgte.»

Eirik Eiksund

Eiksund er 20 år gammel og er for tiden også i førstegangstjenesten. Hvis landsstyret vedtar innstillingen til neste års vernepliktsråd blir det Eiksunds første år som landstillitsvalgt. Han har tidligere erfaring fra å være ATV i Garnisonen i Porsanger.

«Valgkomitéen bemerker seg at Eirik har en særlig god forståelse for TVOs virke, og at som tillitsvalgt har prestert utover det som er å forvente. Komitéen mener at Eirik vil bidra i det nye vernepliktsrådet med sitt rutinerte og målrettede driv.»

Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO)

  • Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO) ble etablert i 1972 med den hensikt å være en samarbeidsordning mellom soldater i førstegangstjenesten og Forsvarets militære og politiske ledelse.
  • TVO representerer også elever og kadetter ved Forsvarets skoler på alt som ikke omfatter studiemessige forhold.
  • Ordningen arbeider for å fremme trivsel, ivareta soldatenes rettigheter, og skape en meningsfull tjeneste, samt være et talerør for soldatene opp mot ledelsen på alle nivåer i Forsvaret.
  • TVO har i dag over 400 tillitsvalgte på alle avdelinger i Forsvaret. Disse er synlig med en TVO-pin over navneskiltet på uniformen eller med en TVO-patch.

Hentet fra forsvaret.no

I TVO er de tillitsvalgte delt inn i tre nivåer:

  • Nivå A: Tillitsvalgte som har vervet i tillegg til vanlig tjeneste. Eksempelvis troppstillitsvalgt.
  • Nivå B: Tillitsvalgte med heltids- eller deltidsverv i TVO. Eksempelvis avdelingstillitsvalgt.
  • Nivå C: Tillitsvalgte som er midlertidig tilsatt for ett år av gangen. Eksempelvis landstillitsvalgt.

Hentet fra forsvaret.no

Powered by Labrador CMS