Nyheter:

Statsraad Lehmkuhl avbildet i Oslofjorden i forbindelse med skoleseilasen for kadettene ved Sjøkrigsskolen som pågår nå.

Sommerskuta på NRK søker medseilere

I disse dager er den gamle seilskuta Statsraad Lehmkuhl skoleskip for kadetter ved Sjøkrigsskolen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Seilasen starter i Havøysund 6. juli, stikker innom Shetland 30. juli og ender opp i Bratteklev utenfor Arendal 15. august, hvis værgudene er i det blide hjørnet og alt går som planlagt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Fartøyet er i disse dager i nærheten av Kanariøyene som skoleskip for kadetter ved Sjøkrigsskolen. Les saken om dem her.

Om bord i den ærverdige skuta ønsker NRK medseilere fra hele landet og i alle aldre. Som medseilere får man enkle arbeidsoppgaver.

De utvalgte vil få opplæring av skipets profesjonelle mannskap og trenger derfor ikke ha erfaring fra før, men en viss interesse for sjømannskap og seiling bør være på plass, melder NRK.

Søkere bør også kunne være med flere uker i strekk, aller helst gjennom hele seilasen, som varer i seks uker, og skal innom 29 havner fra nord til sør.

– Vi håper å få med oss en god miks av folk fra hele landet, unge og gamle, sier prosjektleder Thomas Hellum.

Søknad om å få bli med kan sendes inn på NRKs nettsider.

Fikk du med deg at kadettene sang shanties da Statsraad Lehmkuhl forlot Bergen tidligere i vinter: Nå er de gamle sjømannsvisene gått viralt på sosiale medier

Powered by Labrador CMS