Nytt om navn

OBSERVATØR: Fra 2016-2019 var tidligere generalløytnant Arne Bård Dalhaug øverstekommanderende i OSSE for observatørkorpset i Luhansk i Ukraina organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Nyvalgt visepresident i idretten blir president i Norges forsvarsforening

Kort tid etter å ha blitt valgt som 1. visepresident i Norges idrettsforbund, har den pensjonerte generalløytnanten fått stillingen som president i Norges forsvarsforening.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Arne Bård Dalhaug ble søndag valgt inn i stillingen som president i Norges forsvarsforening (NFF).

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

For snaut en uke siden ble den pensjonerte generalløytnanten innstilt som 1. visepresident i Norges idrettsforbund (NIF).

Dalhaug forteller til Forsvarets forum at det umiddelbart er tre hovedpunkter han ønsker å jobbe for og fokusere på den første tiden.

– Det første steget som haster mest, er at3 man fra politisk hold jobber for mest mulig forventet økning på forsvarsbudsjettet for 2024, sett opp mot Forsvarskommisjonens rapport og forsvarssjefens fagmilitære råd, sier han.

Arbeidet med den nye langtidsplanen vil også stå i sentrum når Dalhaug trer inn i president-stillingen.

– Jeg kaller arbeidet for «veien mot langtidsplanen», og vil ha tett dialog med regjeringen og når den kommer opp i Stortinget, forteller han.

Les også: I neste uke starter historiens største Nato-øvelse

Dalhaug har lang erfaring fra Forsvaret, som blant annet sjef for forsvarspolitikk og langtidsplanlegging i Forsvarsdepartementet, øverstkommanderende for Natos Defense College i Roma og sjef for Forsvarsstaben, under tidligere forsvarssjef Sverre Disen.

– Jeg har vært med på å skrive en del langtidsplaner opp gjennom tiden, og arbeidet jeg har gjort i Forsvaret gjennom mange år tror jeg vil komme svært godt med i arbeidet som venter, sier han.

– En annen ambisjon jeg har, som vi allerede har startet med, er å følge opp lederutvikling i selve forsvarsforeningen, blant annet i våre lokale forsvarsgrupper rundt om i landet. Dette ønsker jeg en plan for slik at de integreres bedre inn i foreningens arbeid, legger han til.

Som tidligere ordinært styremedlem i NFF har den pensjonerte generalløytnanten reist rundt til flere lokallag om i landet.

– Som president ser jeg fram til å besøke langt flere lokallag og være der hvor aktiviteten skjer, sier han.

Arne Bård Dalhaug tar over for tidligere general i Luftforsvaret Lars Myraune og stortingsrepresentant, som har sittet ut sin presidentperiode.

– Myraune har gjort en god jobb og vært i foreningen i mange år. Jeg ser ser fram til å fortsette jobben han har gjort, avslutter Dalhaug.

Powered by Labrador CMS